dijous, 19 de maig del 2016

Prohibir l'estelada




El govern del PP ha prohibit, ho repetirem, ha prohibit la presència d'estelades a l'estadi Vicente Calderon a la final de la Copa del rei de diumenge.

Alguns mitjans han tractat el tema en els seus espais d'esports, em sembla un error. A mi em sembla una notícia de portada.

No, no, la prohibició de l'estelada no té res a veure amb el futbol, de cap manera. Té a veure amb atemptar contra la democràcia, té a veure amb atemptar contra la llibertat individual dels ciutadans. No esmerçaré ni un esforç en argumentar que l'estelada és una bandera legal, seria caure en un error per part meva. No s'ha d'argumentar res de res.

En una democràcia, en una societat lliure, n'hi ha de prohibicions, és clar que sí, però la majoria precisament són per preservar la pròpia democràcia i la pròpia llibertat dels seus ciutadans.

Aquesta prohibició no afecta als socis i simpatitzants del Barça que pensen anar a la final com ens volen fer creure. No, aquesta prohibició afecta en la mateixa mesura als socis i simpatitzants que aniran a la final, als que no hi aniran i ens quedarem a casa, al ciutadà de a Corunya que ara mateix passeja tranquil·lament per la platja de Riazor, al pastor d'un ramat de xais de Castella. En la mateixa mesura.

Jo no aniré a la final i em sento profundament ofès en la meva condició de ciutadà, deixant de banda la ideologia que pugui tenir.

Hi ha símbols que compartim i n'hi ha que no compartim, amb els que ens sentim còmodes i amb els que no, però prohibir? En un estat democràtic i lliure? Prohibir una bandera que representa un anhel col·lectiu?

I per cert, un exemple més de fins a quin punt som espanyols. Una agressió més a un símbol català i ningú espanyol de cap ideologia ha dit ni mu. A mi m'està molt bé, una prova més que ells no em consideren un semblant, però llavors precisament per això, prou de fer comèdia.

Però és que avui mateix la delegada del govern s'ha superat a sí mateixa. Avui s'ha passejat per diferents emissores i ha dit que la prohibició de l'estelada no és per raons polítiques si no per raons de seguretat.

Es pot arribar a ser més cínica?

Desenvolupem-ho. Si no són raons polítiques, on són les raons de seguretat? Si l'estelada no representa res, perquè ha de generar cap risc per la seguretat?

Faig un esforç sobrehumà i em crec que la delegada del govern no menteix i realment es creu això que diu, que no és per raons polítiques si no per raons de seguretat. Automàticament la pregunta és: prohibir-la no és un acte polític? Exclusivament polític? Prohibir l'entrada d'una bengala és una decisió de seguretat, prohibir una bandera, uns colors, no és un acte polític?


Per altra banda, en quin esdeveniment esportiu, en quina final amb presència massiva d'estelades que afortunadament el Barça ens n'ha fet viure moltes ens els darrers 25 anys, en quina l'estelada ha generat un sol incident?

Perdó, és veritat, en una ocasió que uns agents de la Policia Nacional es van acostar a un seguidor en una final de fa tres o quatre anys i el van fer fora apallissant-lo per dur una estelada. I un altre cop un seguidor del Joventut de Badalona li va passar el mateix en un pavelló a Saragossa

Si de cas la delegada per raons de seguretat hauria de prohibir l'entrada de la Policia Nacional

Miri Sra delegada si no n'hi ha de raons polítiques que el President de la Generalitat i l'alcaldessa de Barcelona han anunciat públicament que no assistiran a la final exclusivament per aquesta prohibició.

Per altra banda, senyora delegada, si com va dir no es permetria l'entrada  a l'estadi de símbols polítics, això vol dir que no deixarà entrar el Rei d'Espanya? Això vol dir que no sonarà l'himne espanyol? O és que no és un símbol polític el rei i l'himne?

Pot estar tranquil·la mirant els antecedents, fa molts anys que aguantem una bandera d'ocupació a les nostres viles i ciutats, i no hem causat cap problema de seguretat.

Diguem les coses pel seu nom Sra delegada, vostè prohibeix l'estelada per evitar ensenyar al món, que en l'esdeveniment esportiu més important de representació i orgull nacional, es pugui visualitzar que hi ha un poble que democràticament, pacíficament, està manifestant la seva voluntat de fer el seu propi camí.

Un camí que per la força ens van imposar que féssim plegats i per la força volen mantenir així. Perquè allò que s'aconsegueix amb la força només es manté amb la força.

Vostè i tot el món sap que l'estelada representa la majoria social d'un país que se sap i es vol lliure.

Per tant les raons de seguretat que argumenta no són de seguretat ciutadana com ens vol fer creure, si no de seguretat naci onal

Dit tot això, tan de bo a les eleccions del 26 de juny el PP guanyi per majoria absoluta, perquè cada setmana ells sols van eixamplant la majoria social a Catalunya en favor de la independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada