dissabte, 6 d’octubre del 2012

El 25 N, no falsegem el resultat



Aquests dies és notícia el fracàs de les negociacions dels partits independentistes per presentar-se junts el proper 25 N.

He de dir que ho trobo del tot decebedor, i inacceptable, estan obligats a arribar a un acord.

En unes eleccions hi concorren diferents partits polítics, amb diferents models nacionals, socials, econòmics ... els separen moltes coses.

Per tant els ciutadans en el moment que amb el nostre vot ens decantem per aquest o per aquell partit també ens separen entre nosaltres moltes coses.

El sistema preveu que en funció del nombre de vots obtinguts per cada una de les diferents opcions, s'obté una determinada representació al Parlament proporcionada. Així cada opció política té veu al Parlament en la mateixa proporció que existeix al carrer. Per això se li diu representació.

Resumit és així de senzill, oi?

En el cas dels partits independentistes no va així, pel que es veu. Dels seus models no els separa res, i en conseqüència  als votants de les diferents opcions tampoc, no els separa o diferencia res. 

Algú em pot dir si us plau què diferencia un votant d'ERC, un de Reagrupament, un de Solidaritat i un de Democràcia Catalana pel que fa a ideari polític que és exclusivament el que votem els ciutadans?

Encanvi, oi que tots ens veiem en cor de trobar moltes diferències entre un votant de CiU, un del PSC, un d'Iniciativa i un del PP?

El que separa a cada una d'aquestes formacions són temes de relacions personals i d'aspiracions personals. Legítimes, sí, però que no poden, en el moment que estem vivint impedir que la veu independentista arribi com li correspon al Parlament.

Tan difícil és posar per davant l'interès del país a l'interès personal? 

No anar junts és falsejar el resultat electoral i això és inacceptable, inacceptable. Si totes les opcions van juntes, la representació que obtinguin serà indiscutiblement la que correspondrà a la realitat, coi que per això es fan unes eleccions, per saber què vol la ciutadania. I a ningú se li escapa que en aquest moment el vot independentista obtindria un gran resultat, insisteixo, resultat exacte del que està succeïnt en la ciutadania.

Presentar-se per separat torno a dir que és falsejar el resultat, que és el pitjor que li pot passar a la democràcia. El vot dividit entre 4 obtindrà, com ja va passar fa dos anys, una representació que no correspondrà al nombre de vots.

Si els votants d'aquestes 4 formacions voten el mateix, el mateix, perquè coi no ha d'estar representat al parlament en la seva real mesura?

Recentment he dit que la Democràcia va crear la Constitució i per tant aquesta no pot impedir de cap manera la democràcia. Per tant qui posa per davant la constitutció a la democràcia, es presenta al món com a no demòcrata, així de senzill.

Em sap molt de greu dir en aquest cas una cosa semblant. El país, és la suma de la seva ciutadania, i unes eleccions es fan per saber què vol la ciutadania. Queda clar que si es presenten per separat es falseja el resultat i la representació que s'obtingui no correspondrà a la realitat, únic objectiu de les eleccions. Per tant qui posi per davant el seu interès personal al del país, no goso trobar-li adjectiu, però a qui perjudica no és al partit veí si no a tot el país, a sí mateix i a les conviccions per les quals lluita.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada