divendres, 23 de novembre del 2012

Selecció pròpia



Fa uns dies es va presentar la samarreta de la selecció catalana per al partit previst per al proper dia 2 de gener, i automàticament va sorgir la gran pregunta: us agrada? Passa el mateix cada any amb el nou disseny de la samarreta del Barça.

En el cas de la samarreta del Barça cada any responc el mateix, la pregunta no és si m'agrada o no, la pregunta que hem de respondre és: aquesta és la samarreta del Barça? la que respon a la seva història, la seva trajevtòria, la seva identitat?. La d'aquesta temporada a mi m'encanta, però trobo que no és la samarreta del Barça.

Des que fem partits de la selecció un cop l'any per Nadal, em sembla des de l'any 1997, la selecció catalana ha vestit amb una samarreta que era blanca amb tocs blaus vermells i grocs, una blau marí llisa, una negra llisa, una altra negra amb una gran senyera al pit, una blanca amb una gran creu de Sant Jordi al pit, una blanca amb la senyera al pit, una blanca amb la senyera a les mànigues ...

El que a mi em sembla que ha de fer la selecció és triar d'una vegada quin color vol que sigui el seu color esportiu, i mantenir-lo. Així agafarà identitat, serà reconeixible. I si us plau, no cal que sigui la senyera com molta gent proposa.

Moltes seleccions a tot el món són perfectament reconexibles pels seus colors esportius que no tenen res a veure amb els colors de la seva bandera i no per això tenen menys potència identitària. Alemanya va de blanc, Itàlia de blau, Anglaterra de blanc, Holanda taronja, Estats Units de blanc, Noruega també de blanc ...

Triem un color, mantinguem-lo, fem-nos conèixer, reconeguem la nostra samarreta de lluny, i no cal que ens emboliquem amb la bandera.

Fem una selecció pròpia

Ah, i altra vegada, moltes gràcies Johan




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada