dimecres, 21 de març del 2012

Messi és molt bo però no té gol



Aquest vespre Messi ha passat a la història del Barça per ser el jugador que ha fet més gols en partits oficials en tots els més de 112 anys d'història del club. Dit així ja és prou extraordinari, excepcional, si hi afegim que el noi té 24 anys ho fa quasi bé increïble. Tornem-ho a dir, Messi amb 24 anys d'edat ja és el jugador dels 112 anys d'història del club que ha fet més gols en partit oficial.

Em ve de gust recordar que quan aquest noi ja era jugador del primer equip es deia que era molt bon jugador però que no tenia gol. Em ve de gust recordar-ho perquè no es va tractar d'un comentari puntual en un moment determinat, no. No diré que va arribar a polèmica però sí que va ser un tema que va generar durant  temps articles d'opinió, protagonitzar tertúlies radiofòniques ...

No ho vull recordar per a assenyalar ningú dient-li que no en té ni idea, si no que ho vull recordar per a demanar a tothom que es dedica professionalment a la informació i opinió que no es parli i teoritzi sobre coses que no existeixen. La seva feina és explicar i opinar sobre el que passa, no sobre coses que no passen.

El fet que Messi hagi batut aquest rècord amb només 24 anys no demostra que tots aquells opinadors estaven equivocats, el que demostra és que no tenia cap sentit que es parlés d'aquest tema en aquell moment. És completament legítim equivocar-se, el que no ho és llençar sentències sobre coses que no existeixen.

Malauradament és un defecte massa estès en la premsa esportiva, crear temes artificialment sense que existeixin realment.

I em sembla que el cas que ens ocupa és una claríssima demostració. Aquell noi que va protagonitzar articles de diaris i debats en els que es deia que era molt i molt hàbil però que no tenia gol, resulta que als 24 anys ja ha esdevingut el màxim golejador de la història del club.

Ah, i al noi, moltíssimes gràcies, i per molts gols més sí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada