dimecres, 18 de maig del 2011

La nova samarreta



Ahir es va presentar la samarreta del Barça per a la propera temporada i ja a la nit i sobretot aquest matí he observat com diferents mitjans de comunicació preguntaven a la seva audiència si agradava o no agradava.

Amb tot el respecte i amb tota la modèstia a mi em sembla que aquesta no és la pregunta que ens hem de fer. La pregunta que ens hem de fer és: aquesta és la samarreta del Barça?

Ja que compromisos contractuals ens obliguen a canviar la samarreta cada any a mi em sembla que hauríem de deixar clar que hi ha dues coses que no estan subjectes a canvi de cap manera. Els colors i l'amplada de la franja. Ens plantegem canviar cada any l'escut o l'himne? de cap manera, oi? doncs els colors i l'amplada de la franja tampoc.

A partir d'aquí hi ha infinitat de variables per a complir l'obligatorietat contractual de canviar cada any. Es pot fer el coll rodó o no, es pot imprimir ben visible al pit l'any de la samarreta, es pot fer el dorsal i nom de jugador d'un color o d'un altre o d'un altre, es pot fer un ribet d'una altre color a la màniga o al coll, es pot fer d'un tipus de teixit o d'un altre tipus de teixit, es pot posar o no senyera, o més grossa, més petita, en una costat en un altre, es poden posar, com ja s'ha fet, missatges insitucionals com "més que un club" o no posar-los, o en un lloc o en un altre ... però la samarreta ha d'identificar de manera inqüestionable al Barça.

Això sense entrar a valorar la publicitat de Qatar que com diu aquell: ja en parlarem més tard

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada