dimecres, 4 de novembre del 2015

La Cup no vol Investir Mas



Una breu relfexió, des de la ingenuitat

Des de l'endemà del 27S que tenim un tema sobre la taula. Per una banda Junts pel Sí no es planteja cap altre presidenciable que no sigui Mas, i per una altra la Cup ha dit desenes d'ocasions que no pensen investir Mas.

Per cert, si Junts pel Sí hagués tret un sol escó més, aquest tema no existiria perquè amb l'abstenció de dos cupaires n'hi hagués hagut prou per investir Mas president, i l'Antoni Baños en campanya va dir en més d'una ocasió que estaven disposats a fer-ho.

Des del 27S per tant em faig una pregunta de la que encara  no he trobat resposta escoltant a tothom que puc escoltar

Junts pel Sí i la Cup estan d'acord que la legislatura serà de màxim 18 mesos. Junts pel Sí i la Cup estan d'acord que en aquests màxim 18 mesos el que es farà principalment serà posar en marxa la que s'ha anomenat desconnexió, i per tant la principal funció del govern durant aquests mesos serà dirigir i dur a terme aquesta successió d'esdeveniments de desconnexió. Passats aquests 18 mesos, eleccions per llavors sí escollir un govern per governar la primera legislatura de la República Catalana

Per tant, si Junts pel Sí i la Cup estan d'acord que aquests 18 mesos són de "tràmit", que el govern de debò s'escollirà posteriorment, la pregunta és: Què té de bo per al procés apartar el que ha sigut el president fins arribar aquí?

Entendria molt bé que la Cup no volgués investir un Convergent per governar quatre anys. Però si estan d'acord que ara no s'escull un govern per governar si no per fer la transició, què té de positiu per al procés apartar el que fins ara era el president?

D'aspectes i connotacions negatives per al procés se me n'acuden  molts i moltes, però de debò que no veig cap cosa positiva per a la materialització del procés que s'obtingui apartant en Mas. En què ens ajudarà? En què facilita l'assoliment de la independència?

Perquè si el tema és del tot innegociable com diu la Cup, que de cap de les maneres investiran Mas, és que el benefici per al procés i per a l'asoliment de la independència és evident i incontestable oi?  És l'únic que explicaria que no en volguessin sentir a parlar de cap de les maneres, no?

Sóc molt limitat, però de debò que no veig per enlloc aquest benefici evident i incontestable que justificaria aquesta intransigència que ens pot portar al fracàs i final

Alguna idea?


1 comentari:

  1. Penso exactament el mateix que tu. A més, el President Mas ja va dir que aquesta era la darrera vegada que es presentava, per tant, si el votessin seria per a aquests 18 mesos i ja està.
    L'actitud de les CUP és d'una intransigència que no puc entendre. Ara ja diuen que acceptarien un altre candidat convergent... o sigui "qualsevol menys Mas"... és pot saber què ha fet en Mas que sigui tan dolent?
    Estic ja farta i avorrida, al final s'ho carregaran tot...

    ResponElimina